Világít Szeged hatalmas rénszarvasa

Felkapcsolták a Dugonics téren felállított, mintegy egy kilométernyi LED égősorral felszerelt díszrénszarvast. A hét méter magas rénszarvast még kedden emelte a helyére a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a hivatalos bekapcsolással azonban megvárták a Karácsonyi Ünnepi Hetek pénteken kezdődő és december 24-ig tartó időszakát.

Szeged legújabb karácsonyi dísze megnyerte a szavazást, amelyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Facebook-oldalán indított, ezért a társaság – engedve a szegediek választásának – megépíttette a rénszarvast.

Az adventi időszak nyitányaként vasárnap 10 órától a Mars téri piac csarnoka előtti és 17 órától a Dugonics téri adventi koszorúkon is meggyújtják az első gyertyákat. Előbbit B. Nagy László, kormánymegbízott, országgyűlési képviselő és Kondé Lajos, pasztorális helynök, plébános, utóbbit pedig Botka László polgármester és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök segédletével.

Ha szeretnél a lehető leggyorsabban értesülni Szeged híreiről és érdekességeiről, lájkold a SzegedCafé Facebook-oldalát.