Tankcsapda, Ákos és Punnany Massif koncert az idei SZIN-en

A jelekből ítélve úgy tűnik, mégis lesz idén Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztivál körül sokáig nagy volt a csend, ráadásul meglehetősen baljós előjelnek volt értékelhető az is, hogy a legutóbbi, április 12-i szegedi közgyűlés előtt egy nappal lemondott posztjáról Sódar István, a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője. Szerda délután viszont a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán közzétett közleményből úgy tűnik, tévesek voltak a feltételezések.

A kommüniké szerint rég nem látott kedvencekkel, kedvezőbb árakkal, és augusztus 20-án egy ingyenes 0. nappal vár mindenkit hazánk legzöldebb fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. “A szervezők a tavalyi SZIN-ről kapott visszajelzéseket figyelembe véve új gondolatokat, ötleteket felhasználva alakították ki a fesztivál új megjelenését, programját és a szlogen révén kifejezett üzenetet: Tőled színes!” – írják a SZIN Facebook-oldalán.

Az előző évek tapasztalatai, valamint a 2012-es SZIN-en a látogatók megkérdezésével készült felmérés eredményeit felhasználva kerültek kialakításra a 2013-as elképzelések. “A Szegedi Ifjúsági Napokra járók kétharmada már korábban is részt vett valamelyik SZIN-en, ezért is tartjuk fontosnak a megkérdezettek véleményét” – mondta Kurucsai János, a SZIN új, megbízott sajtószóvivője. Hozzátette: aki legalább egyszer már ellátogatott a fesztiválra, tudja, hogy a rendezvény egyedi hangulatát nemcsak a kedvező helyszíni adottságok és a zenei programok adják, hanem maguk a látogatók is.

“Célul tűztük ki, hogy minél több fesztiválozó számára együk lehetővé a SZIN-en való részvételt, így a tavalyihoz képest jóval kedvezőbb áron, 11.900 forintért van lehetőség május 31-ig elővételben megvásárolni a bérleteket, mellyel az idei fesztiválok áraihoz képest az egyik legkedvezőbb lehetőséget kínálja a SZIN. Azok a hűséges SZIN-rajongók, akik már korábban megvásárolták 13.900 vagy 12.900 forintos áron a bérleteiket, ők sem maradnak ki a jóból, hiszen a különbözetet a helyszínen lefogyaszthatják, sőt, számukra egy extra meglepetést is tartogatunk, de erről majd külön tájékoztatást nyújtunk” – nyilatkozta titokzatosan a szóvivő.

A SZIN szervezői által készített felmérésben a zenei programokat illetően a leginkább hiányolt, már évek óta nem látott együttesek közül Ákos és a Tankcsapda emelkedett ki. Így 6 év után Ákos, 5 év után pedig Tankcsapda koncert is lesz a SZIN-en. Akik biztosan csatlakoznak hozzájuk: The Carbonfools, Quimby, Punnany Massif, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Edda, és természetesen még sokan mások.

“A fellépőkkel folyamatosan zajlanak az egyeztetések, a Szegedre látogató zenekarokról hamarosan további híreket adunk majd, a cél viszont az, hogy ide hozzuk a meghatározó hazai zenekarok gyakorlatilag teljes körét” – mondta el Kurucsai János.

Idén is lesz mire SZIN-ezni.

Változás az idei SZIN életében, hogy néhány külföldi zenekar helyett ismert külföldi DJ-k várhatóak, még jobban SZIN-esítve a koncertek utáni party és buli hangulatot. Újdonság lesz idén, hogy a SZIN 0. napja augusztus 20-ra, nemzeti ünnepünkre esik, melynek keretében Szeged ünnepi rendezvényeihez csatlakozva állítja össze a fesztivál szervező gárdája a 0. napi programot, mely nem csak a fesztiválozóknak, hanem a családosoknak is kikapcsolódást biztosít majd, és melyen a részvétel mindenki számára ingyenes lesz.

“Természetesen a SZIN-élményhez kapcsolódó, már bevált helyszínek megmaradnak: ilyen többek között a strandolásra kiválóan alkalmas SZIN plázs, a hazai fesztiválpalettán egyedülállónak számító Silent Disco, valamint a rengeteg zenei irányzatot és kulturális programot felvonultató Összművészeti tér is” – zárta gondolatait a sajtószóvivő.