Hova mehetünk vásárolni az év utolsó napján?

Néhány napja még azért rohangáltunk, mint pók a falon, hogy karácsony előtt az utolsó pillanatban mindent be tudjunk szerezni. A rohanás ezen a héten sem marad el, csak ezúttal Szilveszter névnapja lesz az, ami miatt iparkodnunk kell időben eljutni a boltokba.

Árkád

Ahogy karácsonyi összeállításunkat, a sort kezdjük most is az Árkáddal. December 24-hez hasonlóan december 31-én is rövidített nyitva tartással, 9-től 14 óráig várják a vásárlókat, bóklászókat, vagy azokat, akik szeretnék visszaváltani a karácsonyi ajándékokat. Január 1-jén pedig ne is akarjunk bemenni, a bevásárlóközpont ugyanis zárva lesz majd.

Szeged Plaza

Csak hogy következetesek legyünk, álljon most itt másodikként ismét a Szeged Plaza. December utolsó napján 14 óráig kereshetjük majd fel az üzleteket, január 1-jén pedig ők is zárva lesznek. Kivétel ez alól a Cinema City és a kávézó: újév napján mindkettő 15-től 23 óráig áll majd a rendelkezésünkre.

Hiperek

A Tesco – a többi áruházhoz hasonlóan – szintén ünnepi nyitva tartással jelentkezik majd. Azoknál az üzletek, amelyek non-stop működnek, december 31-én 0-tól 18 óráig tart majd a nap, január 1-jén pedig zárva lesznek. Kinyitni csak január 2-án, reggel 6-kor fognak, ami igaz arra a boltra is, amely nem éjjel-nappali Tesco.

A Lidl sem szeretne nagyon kilógni a sorból, ők a dolgozóikat egy picivel hamarabb engedik el. Az üzlet már 16 órakor bezár majd december 31-én, és január 1-jén pedig ők sem lesznek majd nyitva. Utóbbira talán számítani lehetett.

A Spar ezúttal a Lidl mellé állt oda, így ők is 16 órakor fogják lehúzni a rolót Szeged minden üzletében. Nyitni a szokásos időpontban fognak, újév napján azonban egyáltalán nem. Január 2-től viszont minden visszaáll a régi kerékvágásba, így az eddig megszokott nyitási időponttal jelentkeznek majd az üzletek.